Zilvera’s originele handgemaakte sieraden

Moonstone cat pendantBen je op zoek naar originele handgemaakte sieraden? Iets unieks wat slechts eenmalig wordt gemaakt? Iets om mee op te vallen of een statement te maken? Welkom bij Zilvera.

Mijn naam is Eva. Het maken van originele sieraden van zilver, edelstenen en andere materialen is mijn hobby die tot passie is uitgegroeid. Het begon in juni 2009, na de eerste cursus in het maken van sieraden van zilverklei, in het Engels: precious metal clay. Zilverklei is een magisch materiaal waarop men heel snel verliefd raakt. Vandaag de dag beperk ik mezelf echter niet tot zilverklei alleen: ik maak ook uitgebreid gebruik van andere technieken en materialen. Ik volg ook cursussen zilversmeden.

Mijn sieraden zijn gemaakt in de “organische” stijl. Zoals die van de eerste sieradenmakers. Mensen die geïnspireerd raakten door de schoonheid van de natuur: planten, dieren, stenen. Ze gingen dan zelf de stukjes van de natuur dragen. Om op te vallen of om hun affiniteit met dat stukje te benadrukken. Of misschien om van de helende eigenschappen daarvan te profiteren.Het enige verschil tussen mij en de sieradenmakers van de oudheid zijn eigenlijk de moderne materialen en technieken die mij ter beschikking staan.Mijn atelier

Mijn atelier is op zolder zoals vele hobbykamers in Nederlandse huizen. Sieraden maken vraagt gelukkig niet om veel ruimte. Ook met gereedschappen kun je met de basics beginnen en langzaam opbouwen naarmate jouw kennis en ervaring groeien. Ik begon met een zilverklei-basic setje, wat vijltjes, hamers en tangen – en de oven, die echt bij de zilverklei basics hoort.

Zilvera's creatorOp deze site wil ik graag mijn creativiteit, inspiratie en kennis met jullie delen. Bekijk mijn collectie. Veel sieraden zijn te koop in mijn webshop. Of zou je graag een unieke sieraad op bestelling laten maken? Dat kan ook.