De kat is zelf een sieragold-ring-cornelian-bezel-wedjat-eye-underneath-3rd-intermediate-period-BMad

Sinds de oude Egypte is de mensheid gefascineerd door de vormen van de kat, zijn souplesse en buigzaamheid. De kat is een geliefd thema voor sieraden, omdat de kat zelf een sieraad is. Bovendien, bij een dragen van een sieraad, komt de mens in verbinding met het object, in dit geval – de kat. Mensen geloven dat ze iets weg van hun favoriet krijgen: ze worden zelf een beetje kat. Zacht, sterk, slim, elegant. Zo werkt het bij alle totem-sieraden.

Ik maak mijn katten-sieraden om mijn fascinatie voor deze prachtige dieren uit te drukken. Maar ook omdat ik een verbinding wil maken tussen alle kattenliefhebbers in de wereld. Mijn eigen katten helpen mij daarbij als modellen en de bron van inspiratie.

Behalve het maken, houd ik ook van “verzamelen” van unieke katten sieraden op pinterest.

Zilver en zilverklei zijn uitermate geschikte materialen voor het afbeelden van katten. Wat mijn sieraden uniek maakt is de combinatie van zilver met edelstenen die in de vorm van een kattenlijf worden geslepen.

Onderaan is de collectie van alle katten sieraden die ik heb gemaakt. Blader er doorheen. Sommige van de kattensieraden zijn nog steeds te koop in mijn winkel. De achterkant van de foto is in dit geval groen. Klik op het sterretje om naar de shop te gaan. Als ze uitverkocht zijn, blijft de foto grijs. Maar het is altijd mogelijk iets in dezelfde stijl te bestellen. Neem contact met mij op per email.

Katten sieraden collectie van zilvera