Shell earrings, 999 silver, turquoise

Oorbellen hebben verschillende vormen en maten: van oorknoppen tot  oorhangers. Hoe zwaarder de oorbellen zijn, hoe meer ze aan de oorlellen trekken. Kijk bijvoorbeeld naar deze extra lange oorlellen bij sommige volkeren in Malaysia.

Het is bekend dat de oorschelp gevoelige punten heeft. Volgens auriculotherapie heeft acupunctuur op deze punten van de oorschelp invloed op het welzijn van organen in het hele menselijke lichaam. Piercings en gaatjes op verkeerde punten kunnen dus de gezondheid van de mens positief of negatief beïnvloeden. Vandaar is het belangrijk dat oorbellen op die gevoelige punten niet te veel drukken.

Unieke oorbellen van zilvera

Bij het ontwerpen van oorbellen  staat het gemak van de drager op de eerste plaats. Het gewicht en de vorm zijn daarbij belangrijk. De meeste oorbellen die ik maak zijn oorhanger-modellen. Ze geven veel keuze aan ontwerpen en materialen, zoals edelstenen. Zilver uit pmc zilverklei is een stuk lichter en dat geeft voordelen qua gewicht en druk. De haken en de pinnen zijn wel altijd van sterling zilver. Dat kan problemen veroorzaken voor de mensen met sterling zilver-allergie. Ik kan – waar het technisch haalbaar is – de haken op maat maken uit fijn zilver of desnoods uit chirurgische staal.

Onderaan is de collectie van alle oorbellen die ik heb gemaakt. Blader er doorheen. Sommige van de oorbellen zijn nog steeds te koop in mijn winkel. De achterkant van de foto is in dit geval groen. Klik op het sterretje om naar de shop te gaan. Als ze uitverkocht zijn, blijft de foto grijs. Maar het is altijd mogelijk iets in dezelfde stijl te bestellen. Neem contact met mij op per email.

Oorbellen collectie van zilvera