Algemene Voorwaarden

Algemeen

Winkelnaam:

Zilvera

Vestigingsadres:

Postbus 200

5520 AE Eersel

e-mail: info@zilvera.nl

In de webwinkel worden handgemaakte sieraden verkocht van eigen ontwerp. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de winkel en op alle bestellingen in de webwinkel.

Producten

De webwinkel van Zilvera verkoopt met de hand gemaakte sieraden.

De sieraden in de webwinkel worden zo nauwkeurig mogelijk afgebeeld en omschreven. De afmetingen van de handgemaakte sieraden (in millimeters en centimeters) zijn zo nauwkeurig mogelijk. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het sieraad door de koper mogelijk te maken.

De afbeeldingen zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. Voor dit doel worden de sieraden van alle kanten (inclusief de achterzijde) gefotografeerd. Omdat het echter een handgemaakt product is, kan het geleverde sieraad hiervan afwijken, bijvoorbeeld qua kleur, afwerking en andere details.

Hierbij wordt uitdrukkelijk vermeld dat alle afbeeldingen, specificaties en gegevens in het aanbod indicatie zijn en kunnen geen aanleiding tot schadevergoeding of ontbinding/herroeping van de overeenkomst zijn.

Alle aanpassingen in prijs en uitvoering van het aangeboden product zijn voorbehouden en kunnen zonder aankondiging worden doorgevoerd mits het desbetreffende product nog niet verkocht is.

Prijzen

De in de webwinkel van Zilvera aangeboden prijzen zijn inclusief btw.

De prijzen worden niet verhoogd nadat een koopovereenkomst tot stand is gekomen en tot de levering.

De kosten van verzending zijn vast behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in de tarieven van de aanbieders.

Als een sieraad op bestelling en/of op maat wordt gemaakt naar een model van een reeds verkocht sieraad, kunnen de prijs en de uitvoering daarvan afwijken ten opzichte van het verkochte sieraad die als model heeft gediend.

Bestelling en betaling

Na ontvangst van een betaling wordt de bestelling zo snel mogelijk in behandeling genomen. (zie ook Levertijd).

Betaling kan via PayPal (volg de instructies in de door u ontvangen email) of door het overschrijven op bankrekeningnummer IBAN NL63INGB0001802116, BIC INGBNL2A tnv E.A. Tetsman te Eersel. Er is ook een mogelijkheid contant af te rekenen bij het persoonlijk afhalen van een sieraad.

Meer over betaling hier

Annuleren en retourneren
Annuleringsrecht

Indien u een bestelling wilt wijzigen of annuleren dient u zo spoedig mogelijk contact op te nemen via het contactformulier. Reeds verzonden bestellingen kunnen niet meer worden geannuleerd.

Als de koper binnen 8 werkdagen niet betaalt en op betaalverzoeken en andere communicaties ook niet reageert heeft Zilvera het recht de kooptransactie te annuleren. Het ‘gekochte’ artikel wordt dan in de winkel teruggeplaatst.

Retourneren/ herroepingsrecht

Zilvera is een particuliere verkoper en haar verkopen vallen daarom niet onder de Nederlandse Wet Koop op Afstand met bijbehorende Herroepingsrecht.

Zilvera wil echter tevreden klanten hebben en biedt de volgende mogelijkheid aan:

Mocht u, om welke redenen dan ook (zoals, bijvoorbeeld, niet passende maat, slecht draagcomfort of allergische reactie) niet tevreden zijn met uw bestelling, neem dan binnen 10 dagen contact op via terugzendings formulier of via het algemene contactformulier voor retourzending . Na contact kan de zending binnen 10 werkdagen na ontvangst worden geretourneerd in de originele verpakking, precies zoals u het sieraad heeft ontvangen – dus ongedragen en onbeschadigd. Binnen 30 dagen na de ontvangst van de retourzending wordt het aankoopbedrag aan u teruggestort, de retourkosten van verzending zijn voor uw eigen rekening.

Indien de klant na afloop van de boven genoemde termijn van 10 dagen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn recht op retour resp. het product niet aan Zilvera heeft teruggezonden, is de koop een feit.

Lees ook Garanties.

De volgende sieraden zijn uitgesloten van recht op retour:

  1. Artikelen die op maat worden gemaakt of in overleg worden ontworpen en gemaakt voor de klant kunnen niet worden geretourneerd.
  2. De persoonlijk afgenomen sieraden waarvan de koper in de gelegenheid werd gesteld het sieraad bij afname te bekijken, te passen en aan te vaarden.
Levering, verpakking en garanties

 De bestelling zal worden verzonden naar het adres dat door de koper is opgegeven. Extra kosten die ontstaan door een onjuist opgegeven adres zijn voor kosten van de koper. Zilvera kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor zoekgeraakte pakketten en eventuele vertragingen bij de postdiensten. Echter uit coulance biedt Zilvera een regeling aan voor een (gedeeltelijke) compensatie van de prijs van het zoekgeraakte sieraad. Daarvoor dient de koper een sluitend bewijs van het zoekraken over te leggen.

Levertijd

De levertijd door Zilvera is afhankelijk van de voorraad en of het sieraad op maat voor de klant wordt gemaakt. Sieraden die op voorraad zijn, worden zo spoedig mogelijk na ontvangst van betaling verzonden. Voor sieraden die op maat of in overleg naar persoonlijke specificaties worden gemaakt, gelden afwijkende levertijden die bij bevestiging aan de klant worden gemeld.  Zodra een bestelling is verzonden, ontvangt u een e-mail ter bevestiging met evt. een Track & Trace nummer.

De bezorgtijd is afhankelijk van de door de postdiensten opgegeven bezorgtijden voor bezorging in een bepaald gebied (binnen Nederland, binnen Europa, wereld).

Wijze van levering en leveringskosten

Voor de wijze van levering en bijbehorende leveringskosten verwijs ik naar de pagina Verzending.

Verpakking

De sieraden worden zorgvuldig verpakt om de risico op beschadigingen te minimaliseren. Tenzij er sprake is van ondeugdelijke verpakking kan Zilvera niet verantwoordelijk worden gesteld voor beschadigingen ontstaan tijdens verzending door de schuld van de postdiensten.  Mocht een beschadiging optreden neem dan zo snel mogelijk contact op met Zilvera via het contactformulier.

Bij beschadiging zijn mogelijke opties: 1) reparatie door Zilvera en 2) geldteruggave (op de voorwaarden zoals vermeld onder Retourneren).

De kosten van reparatie zullen – na overleg en beoordeling van de oorzaak van beschadiging – volledig of gedeeltelijk door Zilvera worden gedragen. Zie ook Garanties.

 

Garanties.

Zilvera staat er voor in dat de producten voldoen aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid. De sieraden van Zilvera zijn geschikt voor normaal gebruik. Voor gebreken die zich openbaren in de eerste 3 maanden garandeert Zilvera kosteloze vervanging van gebrekkige onderdelen binnen redelijke tijd. Andere opties voor de koper zijn: prijsvermindering en/of, indien het sieraad niet te repareren is, teruggave van geld. De voorwaarde voor de teruggave is dat het beschadigde sieraad volledig (ook met de  afgebroken delen) aan Zilvera wordt geretourneerd. Neem contact met Zilvera op.

Zilvera staat niet in voor gebreken die na de aflevering van de sieraden zijn ontstaan als gevolg van ondeskundig gebruik of gebrek aan zorgvuldigheid van de zijde van de koper, of die het gevolg zijn van veranderingen die de koper of derden aan het sieraad hebben aangebracht. Evenmin staat Zilvera in voor de eventueel ontstane schade als gevolg van deze gebreken.