Rutiel kwarts ring, zilver goud

Symboliek van de ring

Van alle sieraden zijn de ringen het meest verbonden met de drager zelf. Ze worden getoond niet alleen  aan de buitenwereld, maar ook aan de binnenwereld van de drager. Je kunt uren lang naar de ring op je vinger blijven staren om de schoonheid van de steen te bewonderen. Maar het is vrij lastig te doen als de steen verwerkt is in een hanger of oorbellen die je aan hebt.

De ringen zijn ook de meest persoonlijke sieraden: bij geen andere sieraad is de maat zo belangrijk.

Ringen hebben ook veel symbolische betekenissen. Het meest bekende waarvoor de ring staat is de oneindigheid. Daarom worden ringen als symbool voor oneindige huwelijkse trouw beschouwd.  Ook de vinger waarop de ring wordt gedragen schijnt belangrijk te zijn. Bijvoorbeeld komt de naam “ringvinger” van het oude (bij)geloof dat deze vinger via een ader direct in verband met het hart staat.

Ringen van zilvera: handgemaakte ringen met edelstenen en andere ringsoorten

Ringen zijn weliswaar technisch uitdagend maar dit is mijn favoriete sieraad. Met name handgemaakte ringen met edelstenen.  Van een steen verwerkt in een ring kun je het meest genieten. Het lastige van de ringen is de combinatie – en soms het compromis – tussen het esthetische en het praktische. Omdat de hand de meest actieve lichaamsdeel is moet de ring niet storen bij dagelijkse activiteiten. En ik bedoel daarmee niet huishoudelijk werk, maar bijvoorbeeld typen op een toetsenbord moet wel mogelijk zijn. Dat betekent dat de ring en de zetting: a) glad en b) stevig moeten zijn, en c) ze moeten niet te veel uitsteken.

In mijn ringen probeer ik dus de beide kanten – het mooie en het praktische – te combineren.

Onderaan is de collectie van alle ringen die ik heb gemaakt. Blader er doorheen. Sommige van de ringen zijn nog steeds te koop in mijn winkel. De achterkant van de foto is in dit geval groen. Klik op het sterretje om naar de shop te gaan. Als ze uitverkocht zijn, blijft de foto grijs. Maar het is altijd mogelijk iets in dezelfde stijl te bestellen. Neem contact met mij op per email.

Zilvera’s ringen collectie